ویژگی های نظام حقوقی اسلام
1- قانون گذار در شریعت اسلام، بر خلاف قانونگذاران غربی، پروردگار دانا، عادل، مهربان و حکیم است که به تمام زوایای پنهان و نها جهان به ابعاد گوناگون شخصیت انسان سیطره دارد.
2- بسیاری از ارزش ها و احکام اسلام ثبات و پایدارند و تحول در شرائط اجتماعی آنها را تغییر نمی دهد اما در تفکر غربی، اصول اخلاقی و قوانین اجتماعی تابعی از شرائط زمانه به حساب می آید لذا نظریه پردازانی مانند الوین تافلر، بر این اعتقادند که در عصر فراصنعتی که عصر حاکمیت رایانه و ابزار مخابراتی است روابط خانوادگی دگرگون خواهد شد. از این رو شاهد اشکال جدیدی از خانواده خواهیم بود: همزیستی بدون ازدواج، ازدواج دو همجنس، خانواده های تک والد و ... (کتاب موج سوم الوین تافلر فصل 12)
3- شریعت اسلامی در مجموع یک نظام حقوقی منسجم و هماهنگ راتشکیل می دهد که با ملاحظۀ مجموعۀ شرائط و مصالح فرد و جامعه تنظیم شده است بنابر این در بررسی احکام اسلامی باید جزء بینی و یکسونگری را کنار گذاشت.
4- محوریت اخلاق
هرچند انتظام امور جامعه تا حد زیادی وابسته به نظام حقوقی روشن است اما شأن اخلاق در روابط انسانی باعث تلطیف رابطه ها ، ایجاد نشاط و تحریک انگیزه ها برای تفاهم و حسن ارتباط است. تأکید یک جانبه بر حقوق بدون تأکید بر اخلاق، روابط خشک و بی روح و توسعۀ تنازعات را در پی دارد.
برخی توصیه های اخلاقی به مرد: توسعۀ زندگی برای زن و فرزند، چشم پوشی از خطاها و رفق و مدارا با همسر، تأمین نیازمندی های روحی و معنوی او، رحمت و شفقت به فرزندان، تقدیم هدیه به همسر و فرزندان
برخی توصیه های اخلاقی به زن
خانه داری و کمک به شوهر، آراستگی در برابر شوهر، هماهنگی و همکاری نزدیک با وی و ...
:: موضوعات مرتبط:
مذهبی ,
,
:: برچسبها:
ویژگی های نظام حقوقی اسلام ,
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3